Op de koffie bij…. Nemad

Op dinsdag 2 juli zijn we op de koffie geweest bij Nemad. Een organisatie die naast een kwalitatieve en diverse dienstverlening, zich ook sterk wilt maken voor de Schiedammers. Bekijk hun website om ze beter te leren kennen.

Sinds 1983 op de polder.

Logo Nemad

Waar het allemaal begon

Het begin van Nemad vindt plaats in 1974, in een pand in Delfshaven. Toen nog Nemad Bevestigingsartikelen. Om aan de groei te voldoen verhuisde het bedrijf in 1983 naar onze Polder. En sinds 2001 bevinden ze zich op de huidige locatie.

Waar staan ze nu?

De afgelopen twintig jaar heeft Nemad veel geïnvesteerd in haar dienstverlening en producten. Naast bevestigingsartikelen en de technische groothandel zijn ze ook steeds meer gaan doen voor de maritieme sector. Dit in de vorm van o.a. duikuitrustingen en een keuringsstation voor maritieme producten.

De toekomst van Nemad

Nemad wil meer zijn dan alleen een bedrijf waar klanten hun producten kunnen halen en keuren. Ze willen ook graag een organisatie zijn die investeert in de directe omgeving. Dit kan zijn het aannemen en opleiden van mensen die elders niet aan de slag kunnen voor diverse redenen tot het meedoen aan lokale projecten.

Het interview

Voor wie jullie nog niet kennen, wat doen jullie eigenlijk?

Wij zijn een specialist in bevestigingsartikelen van oudsher. Ontstaan in 1974 en sinds 2001 in de polder op de huidige locatie. Hier hebben wij vier verschillende specialismen onder de Nemad Groep: Nemad Bevestigingsartikelen, Nemad Hofman, Nemad Divequipment, Nemad Maritime Safety.

En sinds 2018 zijn we ook officieel een internationaal bedrijf! We hebben ons in Oostende gevestigd onder de naam Nemad Maritime Safety Oostende en doen hier specifiek het keuren van veiligheidsmaterialen voor de Maritieme Industrie.
Nemad is een familiebedrijf waar momenteel de tweede generatie de leiding heeft. We hebben een enorm positieve ontwikkeling mogen meemaken de afgelopen jaren en willen graag uitbreiden. We zijn blij met Schiedam als uitvalsplek en willen veel beteken voor de gemeenschap hier.

We willen als organisatie erg maatschappelijk betrokken zijn. We hebben nauwe samenwerkingen met het Albeda, STC, JVMR Zorgt, Stroomopwaarts en het Yulius College. Zo werken er bij ons jongeren met achterstanden, maar ook een collega van 81 jaar. Wij willen graag de plek zijn die mensen een kans geven.
.

Waarom hebben jullie jezelf gevestigd op de Polder in Schiedam?

We hadden al enige affiniteit met deze plek en vanwege ruimtegebrek waren we op zoek naar een nieuw kantoor. Uiteindelijk is dat het pand geworden waar we nu achter gevestigd zijn.

Waarom zijn jullie lid geworden van de vereniging?

Belangrijk vinden om op de hoogte te zijn van het heden en toekomst. Samen optrekken om sterker te zijn.

Hoe kunnen wij als ondernemersvereniging jullie business versterken?        

Communicatie met de gemeente, erfpacht en de algemene uitstraling.

Hebben jullie behoefte aan events/contact momenten gedurende het jaar?

Zeker. We doen wel zaken met andere ondernemers op de polder, maar een aantal informele momenten per jaar zal zeker een positieve bijdrage hebben.

Volg je onze communicatie uitingen op de website, linkedin & email?
Nee, maar vanaf vandaag wel!

Willen jullie nog iets delen met de andere ondernemers op de Polder?

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Wij zijn trots op de polder en hopen de komende jaren samen verder te groeien.