Burgemeesters geven aftrap project cashloos betalen bij Krommenhoek Metals.

Burgemeesters geven aftrap project cashloos betalen bij Krommenhoek Metals.

Op 6 april hebben burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en  burgemeester Lamers van Schiedam samen met Dhr. Kapsenburg van de bedrijvenraad Rotterdam en onze voorzitter Jeroen van Waveren van de Ondernemersvereniging ’s Gravelandsepolder de aftrap verricht voor het project cashloos ondernemen.

 

Bij Krommenhoek Metals werd door alle partijen een convenant ondertekend waar de gemeentes en de ondernemersverenigingen zich in gaan zetten om cashloos ondernemen te promoten.

 

Vervolgens werd er door Bas Krommenhout een bord aan de gevel vastgeschroefd waarop staat dat Krommenhoek metals het eerste bedrijf is die mee doet met het project cashloos ondernemen .

 

Het project cashloos ondernemen past in het voornemen van de gemeentes Rotterdam en Schiedam om ondermijning in de gebieden Spaanse Polder en de ’s Gravelandsepolder terug te dringen en bonafide ondernemerschap te stimuleren.

 

Cash is en blijft natuurlijk een wettig betaalmiddel maar zou in modern ondernemerschap steeds minder nodig moeten zijn. Een mooi voorbeeld is hoe het bedrijf Krommenhoek Metals dit heeft opgelost. De oud metalen handel is altijd een cash gedreven business geweest. Maar de firma Krommenhoek heeft, in overleg met de bank, een systeem gecreëerd waardoor met QR codes een tikkie of een terugbetaal tikkie gestuurd kan worden. Op deze wijze kunnen klanten van Krommenhoek betaald worden voor oude metalen zonder dat hier contant geld voor nodig is.

 

Voor ondernemers heeft cashloos ondernemen direct grote voordelen:

  • Er is geen contant geld meer aanwezig in het bedrijf dus is het minder aantrekkelijk voor inbrekers.
  • Er hoeft niemand meer over straat met contact geld om dit af te storten bij de bank
  • De betalingen en boekingen kunnen direct gekoppeld worden in het boekhoudsysteem

 

De komende periode zullen handhavers langskomen bij de bedrijven in de ’s Gravelandsepolder en de Spaanse polder om uitleg te geven over cashloos ondernemen. Zij zullen ondernemers vragen het convenant te tekenen en stickers uitdelen, die  ondernemers op de voordeur kunnen plakken en waarmee zij aangeven dat zij cashloos ondernemen. Dus dat er geen cash aanwezig is in het pand.

 

Mochten er vragen zijn over het cashloos ondernemen dan kunnen jullie contact op nemen met Marco van den Berg (m.vd.berg@schiedam.nl) of met het bestuur van de OVGP.