Op de koffie bij… Arie van Advance Events!

Het project ‘Op de koffie bij’ is officieel van start gegaan. Arie Brouwer  van Advance Events was zo vriendelijk om als eerste bedrijf geïnterviewd te worden. Onze dank hiervoor Arie!

Foto Arie Brouwer Advance Events

Wie is Arie & wat doet Advance Events?

Arie Brouwer, trotste eigenaar van Advance Events, bezocht al veel evenementen op jonge leeftijd. Zijn ouders hadden een mooi cateringbedrijf waardoor hij al op jonge leeftijd de wereld van de evenementen mocht ervaren. De catering was leuk, maar Arie wilde meer. Het creatieve, het maken van concepten, bezig zijn met entertainment. Het opzetten en begeleiden van de projecten, daar ging zijn liefde naar toe. Na mooie jaren in dat vak actief te zijn geweest, besloot hij zijn eigen onderneming te starten. En zodoende is 17,5 jaar geleden (!) Advance Events ontstaan.

Advance Events focust zich voornamelijk op bedrijven. Zoals op LinkedIn staat, een evenementenbureau voor zakelijke evenementen, personeelsevenementen, publieksevents en evenementen op eigen locatie. Van 75 tot wel 4000 man. Met alle nodige materialen in eigen huis.

Zoals Arie zelf aangeeft, de Mercedes onder de eventbureaus

Bekijk hun Indian Summer party, voor Franciscus Gasthuis & Vlietland in de Maassilo.

Het interview.

Hoe ben je eigenlijk bij de ondernemersvereniging terechtgekomen?

We zijn gestart in de Van Nelle fabriek, maar door onze groei en wensen was daar geen ruimte meer. Schiedam is een mooie plek, deels omdat ik er dichtbij woon, maar veel belangrijker dat er een pand beschikbaar kwam waarin wij al onze diensten konden huisvesten. Eenmaal verhuisd, zijn we benaderd of we lid willen worden. Dit hebben we meteen gedaan. 

Welke uitdagingen kom je tegen en denk je dat de ondernemersvereniging daarbij een helpende hand biedt?

Soms ontstaan er situaties die denk ik opgelost kunnen worden als we collectiever optreden. Vuil op straat, slechte weersomstandigheden (bijvoorbeeld bij gladheid). Mijn mensen komen ook vaak laat terug van hun opdrachten, waardoor veiligheid een onderwerp is. 

Zijn er coole projecten of plannen binnen de ondernemersvereniging waar je nu aan deelneemt of waar je interesse in hebt?

Op dit moment speelt er niets, maar ik heb wel interesse om eventuele events, van bijvoorbeeld van de gemeente of andere instanties deel te nemen en te sponsoren.

Hoe denk je dat wij, als ondernemersvereniging, kunnen bijdragen aan een sterker community/collectief gevoel.

Het gebruik van diverse communicatietools zal helpen. Bijvoorbeeld een whatsapp groep of Linkedinpagina. De website bekijk ik niet altijd, evenals de nieuwsbrief. 

Heb je mooie connecties opgedaan of nieuwe dingen geleerd sinds je lid bent geworden van de ondernemersvereniging?

Sinds 2017 zijn we lid en hetzelfde jaar zijn we gaan samenwerken met Magneet, wat op de dag nog steeds erg goed bevalt. 

Als je een advies zou geven aan andere ondernemers die twijfelen over het lidmaatschap, wat zou dat dan zijn?

Het is altijd waardevol om lid te zijn van een ondernemersvereniging. Je kunt daardoor collectief optreden.

Welke rol zie je voor de ondernemersvereniging bij het aanpakken van alledaagse problemen waar lokale bedrijven mee te maken hebben?

  • Tussenpersoon/Verbindende factor tussen het collectief en andere partijen.
  • Een informatieve rol, ons op de hoogte houden van ontwikkelingen in het gebied. 

Zijn er evenementen of bijeenkomsten van de ondernemersvereniging die je graag georganiseerd ziet worden?

Informele momenten zijn altijd welkom, bijvoorbeeld een nieuwjaarsborrel. Ideaal als dat gecombineerd kan worden met een educatief onderdeel.

En tot slot, hoe zie jij de toekomst van je bedrijf in relatie tot de steun van de ondernemersvereniging?

Ik blijf nog wel even lid ;). Schiedam biedt een positief bedrijfsklimaat. 

Op de koffie bij Arie
Brochures Advance Events
Schiedam Advance events
zomerbarbecue-zomerborrel-festival-op-het-bedrijf-zomerfeest-bedrijfsfeest-advance-events-evenementenbureau
Advance Events personeelsfeest asml