Op de koffie bij… Garfield Aluminium!

Op woensdag 7 februari zijn we op de koffie geweest bij Garfield Aluminium, de aluminium specialist van Nederland!

Bekijk hun website om ze beter te leren kennen.

Op de koffie bij... Garfield Aluminium

50 jaar

Sinds 1982 is Garfield Aluminium te vinden op de ‘s-Gravelandsepolder, toen nog op de Ringersstraat en vanaf 1988 op hun huidige locatie aan de ‘s-Gravelandseweg. Vorig jaar hebben zij hun 50-jarig jubileum mogen vieren. Een prestatie van formaat.

Het begin

Meneer Garfield, een Engelse ondernemer, wilde uitbreiden in Europa. Via een advertentie in de Metal Bulletin kwam hij in contact met Koos Gouka & Wim van Deelen. Op de Bergsingel in Rotterdam werd een kantoorruimte gehuurd en in het toenmalige Joegoslavië vonden zij een samenwerking met een Aluminiumfabriek. Zaken liepen zo goed dat er een loods aangeschaft werd aan de Woensdrechtstraat.

Van magazijnmedewerker naar managing director

Op de dag van vandaag staat Leon van IJzerloo aan het roer. Ooit begonnen als magazijnmedewerker kreeg hij de kans om zich te ontwikkelen. En die heeft hij met beide handen aangepakt. Met als kers op taart dat hij sinds 2007 managing director mag zijn van het bedrijf.

Geschiedenis Garfield

Het interview

Voor de mensen/bedrijven die jullie niet kennen, wie is Garfield Aluminium?

Wij kopen, verkopen & bewerken aluminium. Je vindt onze producten vaak bij isolatiebedrijven en gevelbedrijven. Het product is mooi recyclebaar en kent een lange houdbaarheid. 

Waarom zijn jullie lid geworden van de vereniging?

Sinds mijn positie waren wij al lid van de vereniging. 

Wat vinden jullie mooi aan de polder en wat mag er wel anders?

We hebben vrijwel altijd in de polder gezeten. Het terrein heeft altijd voldaan aan onze eisen. Het biedt ons voldoende ruimte voor onze operatie. 

De parkeerruimte is vrij beperkt. Dat mag verbeterd worden. 

Wat vind je van de bereikbaarheid van de polder?

Zowel ik als mijn personeel kunnen de locatie goed bereiken. Er stopt een bus voor de deur. De fietsroute mag wel verbeterd worden. 

Hoe denk je dat lokale ondernemersverenigingen zoals deze kunnen bijdragen aan een sterker ondernemersklimaat?

Interessante onderwerpen aansnijden waar verschillende ondernemers wat aan hebben. Met als gevolg dat er meer kruisbestuiving kan ontstaan de polder 

Als je een advies zou geven aan andere ondernemers die twijfelen over het lidmaatschap, wat zou dat dan zijn?

Het is altijd waardevol om lid te zijn. Zeker als het gaat om het samenkomen van onderwerpen waar diverse ondernemers baat bij kunnen hebben. Maar uiteindelijk hangt het van de de ondernemer af en wat die persoon eruit wilt halen. 

En tot slot, hoe zie jij de toekomst van je bedrijf in relatie tot de steun van de ondernemersvereniging?

We zullen altijd lid blijven zolang we in de Polder gevestigd zijn. Er zit zeker een meerwaarde in om van elkaar te leren.