Op de koffie bij….. Installatiebedrijf Bek!

Op woensdag 20 december zijn we op de koffie geweest bij Installatiebedrijf Bek, een schitterende onderneming met echte Schiedamse roots.

Bekijk hun website om ze beter te leren kennen.

Logo Bek installatie

Wie is Installatiebedrijf Bek?

De geschiedenis van Installatiebedrijf Bek begint zo’n 80 jaar terug toen A.L. Bek in 1930 loodgietersbedrijf Spits overnam. Dit bedrijfje was gevestigd in de Lange Kerkstraat 72 in Schiedam. Na enkele jaren had hij al ca. 8 medewerkers in dienst en heeft voor de oorlog in veel woningen in Vlaardingen,  Ambacht en omgeving Surinamesingel het loodgieterswerk verzorgd. Niemand had toen kunnen voorzien dat het bedrijf uit zou groeien tot organisatie met een vruchtbare toekomst die voor zowel werkzaam voor grote bouwbedrijven als de “kleine” particulier.

Door al de jaren heen zijn we een echt familiebedrijf gebleven en sinds 1999 zijn we te vinden op de Polder.

 

Een greep uit hun projecten

Project Johan de Wittsingel

Project Johan de Wittsingel

Van het gas af

Project Kortenbos

Installatie rookmelders

Projet Schiewaegh

Projet Schiewaegh

Complete aanpassing elektrotechnische installatie

Het interview

Kun je ons een beetje bijpraten over wat je bedrijf zo uniek maakt? Wat maakt jouw werk zo speciaal?

  • We hebben ons door ontwikkelt tot Totaal Installateur en kunnen daardoor in veel projecten ontzorgen. Sterk zijn we in renovaties, maar ook de kleine particulier helpen we. 

Hoe ben je eigenlijk bij de ondernemersvereniging terechtgekomen? Heb je er leuke mensen ontmoet of waren er activiteiten waar je meteen enthousiast van werd?

  • We zijn gevraagd toen we ons vestigden op de polder in 1999

Welke uitdagingen kom je tegen in jouw branche en denk je dat de ondernemersvereniging daarbij een helpende hand biedt?

  • Momenteel ervaren we moeite met het vinden van het juiste personeel. Gemotiveerd en aandacht voor kwaliteit. Mogelijk dat we onderling op de polder hierin kunnen samenwerken. 
  • We zijn daarnaast ook een ader voor de Rijksweg. Staat die vol, dan is de kans enorm dat wij met moeite de Polder uitkomen. 

Zijn er coole projecten of plannen binnen de ondernemersvereniging waar je nu aan deelneemt of waar je interesse in hebt?

  • Erfpacht is een belangrijk onderwerp nu voor ons. Daarnaast zouden we graag meer zien omtrent veiligheid in het gebied (vooral in de avonden) en verzorging van de buitenvoorziening (van kapotte verkeerspalen, rommel op straat en plaatselijke verzakkingen). 

Heb je toffe connecties opgedaan of nieuwe dingen geleerd sinds je lid bent geworden van de ondernemersvereniging?

  • We werken veel samen met bedrijven op de Polder. 

Als je een advies zou geven aan andere ondernemers die twijfelen over het lidmaatschap, wat zou dat dan zijn?

  • Samenhorigheid op de polder, samen dingen oppakken. Altijd als positief ervaren.
  • Het hebben van een klankbord voor diverse onderwerpen. 

Welke rol zie je voor de ondernemersvereniging bij het aanpakken van alledaagse problemen waar lokale bedrijven mee te maken hebben?

  • Op gezamenlijke onderwerpen, zoals erfpacht, veiligheid in het gebied & de buitenvoorziening als tussenpersoon optreden voor vragen en informatie. 

Zijn er evenementen of bijeenkomsten van de ondernemersvereniging waar je gewoon niet op kunt wachten? Waarom?

  • Niet echt, we hebben het al druk genoeg! Maar bepaalde kennis- of brainstormsessies, bijvoorbeeld over erfpacht, zijn we wel geïnteresseerd in
Foto voorgevel Bek Installatie