Op de koffie bij…. Irado

Op woensdag 17 april zijn we op de koffie geweest bij Irado. Niet zomaar een afvalbedrijf! Bekijk hun website om ze beter te leren kennen.

Sinds 2000 op de polder.

Irado-logo-800x480-1

Waar het allemaal begon

Irado is in 2000 ontstaan door een fusie tussen het Schiedamse bedrijf ONS Milieu en Stadsreiniging Vlaardingen. Toen nog opererend op Van Heekstraat. In de jaren daarop mocht Irado de gemeenten Capelle aan den IJssel als Rozenburg ondersteunen met de afvalinzameling.

 

Waar staan ze nu?

Met 300 man, een nieuwe directeur, de 2500 ondernemers die ze helpen met hun circulaire bedrijfsafval oplossingen & de missie ‘Buiten is de huiskamer van ons allemaal’, kent Irado een onwijs grote invloed in onze stad en polder.

Het interview

Voor wie jullie nog niet kennen, wat doen jullie eigenlijk?

Wij verzorgen de afvalinzameling en verzorging van de buitenruimtes voor onze drie aandeelhouders: Schiedam, Vlaardingen & Capelle aan den IJssel. Op zakelijk gebied zijn we hard aan het werk om de afvalstromen van bedrijven circulair te maken. Dit doen we nu voor 2500 bedrijven.

 

Waarom zijn jullie lid geworden van de vereniging en wat verwachten jullie van ons?

Waarom we lid zijn geworden is mij onbekend, maar waarom we lid blijven is eenvoudig. Het is belangrijk om je mede ondernemers te leren kennen en daarbij belangen te delen en verdedigen.

Wat vinden jullie mooi aan de polder en wat mag er wel anders?

Enorme diversiteit aan ondernemingen op een relatief klein gebied. Goede bereikbaarheid. Dat we deel uitmaken van diverse andere industriegebieden. En daarmee een van de grootste terreinen van Europa zijn.

S’nachts parkeren hier vrij veel vrachtwagens met alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast gebeuren er ook dubieuze zaken wanneer het gebied verlaten is. De verkeersveiligheid kan hier ook zeker beter

Hoe denk je dat lokale ondernemersverenigingen zoals deze kunnen bijdragen aan een sterker ondernemersklimaat?

1-1 gesprekken | Regelmatig het gesprek aan te gaan met elkaar | Bijeenkomsten rondom inhoudelijke onderwerpen te organiseren.

Bekijk je onze communicatie uitingen? (Website, nieuwsbrief)

De nieuwsbrief bekijk ik steeds vaker (stiekem door het ‘op de koffie’ project.

Als je een advies zou geven aan andere ondernemers die twijfelen over het lidmaatschap, wat zou dat dan zijn?

Voor relatief weinig investering, mooie belangenbehartiging. Ken je buurman, doe zaken met je buurman

En tot slot, hoe zie jij de toekomst van je bedrijf in relatie tot de steun van de ondernemersvereniging?

Wij willen de koploper worden van afvalvrij ondernemen. Een goede samenwerking met de vereniging zal ons hier zeker bij helpen. Kom bijvoorbeeld volgende week naar de opening van het Circulair ambachtscentrum.