Op de koffie bij…. S-Trucks

Op dinsdag 19 maart zijn we op de koffie geweest bij S-Trucks. Dé inkoper en verkoper van vrachtwagens en zwaar materieel in Schiedam! Bekijk hun website om ze beter te leren kennen.

Gevestigd op de polder sinds 1977

logo S-Trucks

Waar het allemaal begon

We gaan terug naar 1977, toen S-Trucks nog Schaften Trucks was. Gerund door Johan van Schaften. In een tijd waar het internet niets meer was dan een vage term en een tijd waar de internationale kopers een weekend Schiedam boekte om de machines te bekijken en beoordelen. 

Fast forward naar nu

Tegenwoordig is de onderneming in handen van Dick Post en is het bedrijf door een rebranding gegaan. Door de komst van het internet namen de weekenden Schiedam af en moest er online geconcurreerd worden. S-Trucks was born. De vrachtwagens en zwaar materieel worden bij verschillende leveranciers ingekocht, klaargemaakt voor hergebruikt en verscheept via diverse havens over heel de wereld.

Het interview

Voor wie jullie nog niet kennen, wat doen jullie eigenlijk?

Inkoop en verkoop van vrachtwagens en ander zwaar materieel. 

Waarom zijn jullie lid geworden van de vereniging en wat verwachten jullie van ons?

Volgens mij is Johan lid geworden van de vereniging. Wanneer en waarom is mij onbekend. Maar is een zeker een waarde op lid te zijn. Je kunt sterker optreden naar de gemeente toe en mogelijk bepaalde inkoopzaken samen doen. 

Wat vinden jullie mooi aan de polder en wat mag er wel anders?

Mooi aan de polder is de ligging, de bereikbaarheid naar handelsknooppunten. Minder aan de polder is de houding van de gemeente. Die voelt niet aan als een partner. Daar mag echt wel wat in veranderen. 

Hoe denk je dat lokale ondernemersverenigingen zoals deze kunnen bijdragen aan een sterker ondernemersklimaat?

Sterk en collectief optreden naar de gemeente. Eventueel een grotere  contributie vragen, waardoor ondernemers ook meer gaan verwachten. 

Bekijk je onze communicatie uitingen? (Website, nieuwsbrief)

Zowel de website als de nieuwsbrief bekijk ik niet. 

Als je een advies zou geven aan andere ondernemers die twijfelen over het lidmaatschap, wat zou dat dan zijn?

Er is altijd een waarde om samen te werken en op te treden. 

Zijn er evenementen of bijeenkomsten van de ondernemersvereniging die graag georganiseerd ziet worden, naast de jaarlijkse ALV?

Nee. Heb het al druk genoeg!

En tot slot, hoe zie jij de toekomst van je bedrijf in relatie tot de steun van de ondernemersvereniging?

Voor nu blijf ik nog een slapend lid.