Werken aan de Waterweg – ben jij er ook bij?

                                                                                                                     

Werken aan de Waterweg – ben jij er ook bij?                                                                    

Voor het eerst organiseren de 4 ondernemersverenigingen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een gezamenlijke online bijeenkomst, een Webinar over scholing en arbeidsmarkt. We noemen deze webinars ‘Werken aan de Waterweg’. Doe mee en leer van elkaar.

 

De corona onzekerheden duren voort en de economische effecten komen hard en oneerlijk terecht. Voor elk bedrijf is goed  personeel zeker nu van groot belang.. We hebben allemaal dezelfde vragen, zoals:

 

  • Heb jij ook vacatures die je niet kunt vervullen of kost het te veel tijd/geld?
  • Of heb je juist werknemers waar eigenlijk geen plek meer voor is, maar is het te duur (of moreel lastig) om er iets aan te doen?
  • Is de aansluiting met het onderwijs onvoldoende en moet je ze zelf opleiden?
  • Lopen ze vervolgens zo de poort weer uit?

 

In onze regio zijn honderden bedrijven die hier ook mee worstelen, dus we kunnen leren van elkaar. De gezamenlijke ondernemersverenigingen en de Riverboard[1] zien de urgentie en willen daarom ondernemers bij elkaar brengen en deze vraagstukken bespreken. In drie thema’s: ‘van school naar werk’, ‘van huis naar werk’ en ‘van werk naar werk’, zodat we onze initiatieven kunnen koppelen aan beschikbare subsidies op het onderwerp van Leven lang Ontwikkelen.

 

De webinars duren 1 uur. Daarbij kan je kiezen uit 2 momenten – lunchtijd of borreltijd. Op donderdag 1 april van 12.00 tot 13.00 of op dinsdag 6 april van 16.00 tot 17.00.  Ondernemers die zelf al inspirerende, succesvolle initiatieven hebben genomen of goede ideeën hebben komen aan bod, maar we willen iedereen ruimte bieden om met vragen en reacties te komen. Hoe meer verbinding we kunnen leggen tussen vragen, initiatieven en ondernemers, des te groter is de kans op een succesvol vervolg.

Profiteer van de kennis, middelen en energie van anderen. Er is veel bereidheid tot uitwisseling en steun in de regio, juist nu in de coronatijd. Grijp deze kans en doe mee aan Werken Aan de Waterweg!

 

Meld je aan met een mailtje naar info@riverboard.nl

Graag tot ziens op 1 of 6 april!

Namens de ondernemersverenigingen MOVE, IKV, SchiedamHavens, ’s Gravelandsepolder

Peter Bruinsma, Hewi Hoogendijk , Pieter Sneep en Ronald Koot

 

[1] De Riverboard is de economic board voor de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Een samenwerking van ondernemers,  onderwijs, overheid en de maatschappelijke instellingen die zich gezamenlijk inzetten voor meer welvaart in de regio. Agnes van Ardenne is de trekker van het thema Leven Lang Ontwikkelen. Zij wordt bijgestaan door LLO makelaars als Henk de Bruijn en anderen met een groot zakelijk netwerk in de regio.