Zet 28 november in je agenda!

Op dinsdag 28 november is namelijk de kennissessie ‘Wet- en regelgeving verduurzaming bedrijven’ georganiseerd door de Green Business Club.

Noteer alvast in je agenda:

  • Datum: 28 november 2023
  • Locatie: Havendijk Hotel, Havendijk 1001, 3114 EL Schiedam
  • Parkeren: Gratis onder het hotel, via de havenstraat, achterzijde van het hotel

Programma

  • 16.30 uur inloop
  • 17.00 uur start kennissessie
  • 18.15 uur einde (borrel tot 19:15)
  • We sluiten de bijeenkomst af met een duurzame netwerkborrel.

Aanmelden kan eenvoudig via deze link

 

Steeds meer bedrijven moeten vanaf 2024 verplicht rapporteren over hun impact op de mens en het klimaat. Deze ontwikkeling zal niet alleen invloed hebben op grote bedrijven, maar ook kleine ondernemingen zullen direct gevolgen ondervinden van deze steeds complexer wordende wet- en regelgeving.

Om je te helpen begrijpen wat deze veranderingen betekenen voor jouw bedrijf, nodigen we je van harte uit voor deze waardevolle kennissessie. Tijdens de bijeenkomst willen we niet alleen de grotere ondernemingen aanspreken, maar juist ook de kleine bedrijven uitnodigen om zich aan te melden.

Waarom? Omdat transparantie en duurzaamheid geen grenzen kent en het belangrijk is dat alle bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen.

We informeren je uitgebreid over ESG (Environmental, Social, and Governance) en de EU-Taxonomy in relatie tot CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Onze deskundige sprekers zullen je begeleiden in het begrijpen van deze begrippen en hoe ze van toepassing zijn op jouw bedrijf, ongeacht de grootte.

Wat kun je verwachten tijdens deze kennissessie?

· Inzicht in de recente wet- en regelgeving met betrekking tot duurzaamheid en rapportage.

· Praktische tips en advies over hoe je jouw bedrijf kunt voorbereiden op deze veranderingen.

· Inspirerende voorbeelden van bedrijven die al succesvol zijn in het naleven van ESG-normen.

· De mogelijkheid om vragen te stellen en te netwerken met gelijkgestemde ondernemers

Dus grijp nu de kans om je bedrijf voor te bereiden op de toekomst en te profiteren van de kansen die duurzaamheid en transparantie bieden. Mis hem niet!

Inhoud programma

ESG (Environmental, Social & Governance)

“ESG en daarbij horende wetgeving is aan de orde aan de dag. Je denkt: heeft het wel betrekking op mij? Wat moet ik hier mee? Maar heb je wel eens nagedacht over de mogelijkheden die het je bedrijf kan bieden? Hoe het je positie richting je klanten verder kan versterken?

Klasmann-Deilmann & Noble Achievers, vertegenwoordigd door respectievelijk Daphne Bronkhorst en Norma Wouters-Snell laten je graag zien welke kansen er voor je liggen!”

CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)

Rick de Ruijter van Ernst & Young Nederland neemt u mee in het technische verhaal van deze wet- en regelgeving. De EU-Taxonomy definieert wat duurzaam is en geeft leidraad aan wat een duurzame (vastgoed)investering is. De lijst kan worden gebruikt bij het opstellen van duurzaamheidsrapportages door o.a. bedrijven die vanaf 2024 of 2025 gaan rapporteren aan de hand van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Wat dit precies inhoudt en hoe deze Directives zich verhouden ten opzichte de EU-Taxonomy komt aan bod tijdens deze kennissessie.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via deze link

Stuur de uitnodiging gerust door naar betrokken collega’s of belangstellende ondernemers. Zij zijn ook van harte welkom.

 

Logo Green business club